Daca iti plac salatele, iar fasolea este pe lista de ingrediente preferate, atunci s-ar putea sa-ti placa si urmatoarele retete de salate cu fasole:
1. Salata de fasole cu ton
Ingrediente:
– o conserva de ton,
– o cutie de fasole rosie,
– 1 ceapa taiata julienne,
– 2 linguri maioneza,
– zeama de lamiie sau otet (in functie de preferinta)
– sare si piper dupa gust
Pentru aceasta reteta fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa taiata julienne (solzisori) si maioneza, apoi se amesteca usor sa nu se zdrobeasca boabele de fasole. Se acreste cu zeama de lamaie sau otet in functie de preferinta, se potriveste de sare si piper. PS. Daca folositi fasole alba se adauga ceapa rosie, iar daca folositi fasole rosie se adauga ceapa alba, aceasta chestiune fiind doar pentru aspectul vizual. Este o salata buna, comoda, care se face repede. Se mananca cu paine prajita sau paine neagra, dar si asta ramane la latitudinea celui care o serveste. Pofta buna
2. Salata de fasole rosie
Pentru 2 portii:
1 cana fasole rosie uscata,
1 catel de usturoi,
1 frunza de dafin,
5 – 6 boabe de piper,
1 praf de sare grunjoasa,
100 g masline negre „dezosate” (hihihi…),
1 ceapa uscata,
2 crengute de patrunjel verde – doar frunzele,
2 linguri ulei de masline,
1 gogosar murat,
sare, piper.
Recomand fasolea rosie, cu bob mare celei albe, deoarece este si decorativa. O alegem de mizerii, o spalam si o puinem la fiert impreuna cu catelul de usturoi, dafinul, piperul boabe si sarea grunjoasa. Incercam periodic daca este fiarta si avem griga sa nu-i crape coaja. Cand este fiarta nu o racim brusc caci sigur vor plesni cojile si se duce esteticul pe campii.
Cat fierbe fasolea tocam ceapa julliene, fideluta, tocam gogosarul patratele, feliem maslinele si tocam patrunjelul, mai putin 3 frunze pentru decor.
Cand fasolea s-a racit dupa fierbere, aruncam catelul de usturoi si boabele de piper si frunza dedafin. O amestecam cu ceapa, gogosarul, maslinele, cu uleiul de masline si cu mare parte din patrunjelul tocat. Condimentam cu sare si piper macinat.
Montam in bol de sticla si decoram cu patrunjelul tocat ramas, frunzele de patrunjel intregi, 1 maslina si cateva cubulete de gogosar murat. Se serveste cu paine de tara cojoasa. Discratite placute!
3. Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
500 gr fasole pastai,
1/2 capatana usturoi,
1/2 lingurita sare grunjoasa,
75 ml ulei,
1/2 lamaie,
50 ml apa.
Se spala fasolea. Le rupem capetele tragand de sus in jos ca la fermoar pentru a le scoate atele si se rup bucati de 4 – 5 cm intre boabe. Punem la fiert in apa cu sare pentru 30 – 45 minute. Le scoatem la scurs in strecuratoare. Dupa ce s-au scurs de apa in care au fiert, rasturnam fasolea intr-un castron larg, punem mujdeiul preparat din usturoi, sare grunjoasa, ulei, apa si lamaie la fel ca in reteta de mujdei frecat. Tocam patrunjelul spalat, il punem si pe el in castron si amestecam.
Aceasta salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi se poate servi ca atare cu paine sau pentru a asezona pestele prajit, dandu-i pestelui mai multa satietate. Are toate ingredientele necesare pestelui prajit: mujdei si lamaie.
Mujdei.ro iti ureaza retete culinare delicioase si pofta buna!
Lasă un răspuns